Op het moment dat je al eventjes gelest hebt bij rijles Amsterdam of een andere rijschool, komt je praktijkexamen steeds een stapje dichterbij. Dat kan voor aardig wat stress zorgen. Het is daarom van groot belang dat je goed bent voorbereid zodat je de zenuwen grotendeels onder controle kunt houden. We hebben de 5 beste tips voor je verzameld zodat jij gaat slagen!

Tip 1: Zorg dat je voldoende hebt geoefend

Om je kansen op het slagen van je rijexamen te vergroten, is het belangrijk dat je voldoende hebt geoefend. Het is daarom van belang dat je meer dan genoeg rijlessen hebt gevolgd. Op die manier heb je de tijd om te oefenen en leer je makkelijker de regels van de weg kennen.

Tip 2: Zorg dat je op tijd bent

Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent voor je rijexamen. Dit geeft je de tijd om te ontspannen en je voor te bereiden op de rit. Het is beter om te vroeg te zijn dan te laat. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om voorafgaand je examen nog een les te volgen.

Tip 3: Ga vroeg naar bed

Als je examendag er aan zit te komen is het belangrijk dat je de nacht daarvoor goed slaapt. Zorg er daarom voor dat je op tijd naar bed gaat en minimaal acht uur slaapt. Dat zorgt ervoor dat je een stuk uitgerust bent en daardoor ook alerter. Zo voorkom je dat je fouten gaat maken.

Tip 4: Vergeet de spiegels niet

We zien het nog veel te vaak dat men vergeet om de spiegels goed te gebruiken tijdens het autorijden. Zorg ervoor dat je, zeker tijdens het examen, de spiegels op de juiste manier gebruikt. Dit laat zien dat je alert bent en dat je bewust bent van wat er om je heen gebeurt.

Tip 5: Probeer rustig te blijven

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer kalm en beheerst te blijven tijdens het rijexamen. Ook op het moment dat er wellicht wat fout gaat. Dit laat zien dat je in staat bent om jezelf onder controle te houden en dat je goed om kunt gaan met onverwachte situaties.