Elektrisch rijden is de toekomst van duurzame mobiliteit en BMW is vastbesloten om aan de frontlinie van deze revolutie te staan. Met hun innovatieve technologie├źn en indrukwekkende elektrische modellenreeks, laat BMW zien dat elektrisch rijden niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook stijlvol en krachtig kan zijn. In dit blog duiken we dieper in de visie en toekomst van BMW op het gebied van elektrisch rijden, en bespreken we enkele van hun meest in het oog springende EV en PHEV modellen.

Visie en toekomst van BMW op het gebied van elektrisch rijden:

BMW is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van elektrische voertuigen en plug-in hybrides, en heeft als doel om tegen 2030 meer dan de helft van hun wereldwijde verkoop uit volledig elektrische modellen te laten bestaan. Dit maakt deel uit van hun bredere strategie om hun CO2-uitstoot drastisch te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Om dit te bereiken, investeert BMW fors in onderzoek en ontwikkeling, en werken ze samen met partners om een uitgebreid laadnetwerk op te zetten.

In het oog springende EV en PHEV modellen:

BMW heeft een indrukwekkend aanbod van elektrische voertuigen (EV’s) en plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV’s). Enkele van de meest in het oog springende modellen zijn:

  1. BMW iX3: Dit is de eerste volledig elektrische SUV van BMW met een actieradius van ongeveer 460 kilometer en een laadvermogen van 150 kW. De iX3 biedt zowel kracht als effici├źntie met een vermogen van 286 pk.
  2. BMW i4: De i4 is een volledig elektrische sedan met een actieradius van maximaal 590 kilometer. De auto heeft een indrukwekkend laadvermogen van 200 kW en kan in slechts 35 minuten tot 80% worden opgeladen.
  3. BMW iX: Dit is een geavanceerde elektrische SUV die zowel luxueus als krachtig is. Met een actieradius van maximaal 630 kilometer en een laadvermogen van 200 kW, zet de iX nieuwe maatstaven op het gebied van elektrisch rijden.
  4. BMW 330e: Dit is een plug-in hybride versie van de populaire 3-serie, die een gecombineerd vermogen van 292 pk levert. Het laadvermogen van de 330e is 3,7 kW, wat zorgt voor een relatief snelle oplaadtijd.

BMW laadkabel en laadopties:

Bij het opladen van uw elektrische BMW is het belangrijk om de juiste BMW laadkabel te gebruiken. BMW elektrische voertuigen en plug-in hybrides maken gebruik van de Type 2-stekker (ook wel Mennekes-stekker genoemd) voor het opladen. Afhankelijk van uw behoeften en de mogelijkheden van uw elektrische installatie thuis, kunt u kiezen tussen een 1-fase of 3-fase laadkabel, die respectievelijk een laadvermogen van 3,7 kW (16A) en 11 kW (16A) of 22 kW (32A) bieden. Het is belangrijk om te weten dat de maximale laadsnelheid van uw voertuig bepaald wordt door zowel de laadkabel als het laadvermogen van uw auto. Controleer dus altijd de specificaties van uw BMW-model om de optimale laadkabel te kiezen.

BMW zet zich in voor een groenere en duurzamere toekomst met hun indrukwekkende reeks elektrische voertuigen en plug-in hybrides. Deze modellen bieden niet alleen uitstekende prestaties en een stijlvol design, maar dragen ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Met hun toewijding aan onderzoek en ontwikkeling en investeringen in laadinfrastructuur, laat BMW zien dat ze klaar zijn om de toekomst van elektrisch rijden vorm te geven. Vergeet niet om bij het opladen van uw BMW altijd de juiste BMW laadkabel te gebruiken, passend bij de specificaties van uw voertuig, om een optimale laadervaring te garanderen.