Kun je op dit moment nog leven zonder een auto? Veel huishoudens besluiten om géén auto meer voor de deur te hebben staan. Dit heeft in sommige gevallen milieutechnische redenen, maar in sommige gevallen is het ook een financiële beslissing.

Feit is dat je ook meer mogelijkheden hebt met betrekking tot bijvoorbeeld het delen van auto’s. Dan draai je niet in je eentje voor alle kosten, zoals de autoverzekering, op. Bovendien heb je niet 24 uur per dag jouw auto nodig; het is dan ook zonde als een auto veelvuldig voor de deur niks staat te doen.

Neemt niet weg dat er alsnog veel mensen voor het kopen van een nieuwe auto kiezen. In dit artikel ga je drie redenen vinden waarom dit óók voor jou mogelijk interessant is.

Reden 1: het blijft een ideaal vervoersmiddel

Wil je nergens afhankelijk van zijn? Dan is een auto het ideale vervoersmiddel. Je bent niet afhankelijk van het OV en je bent niet afhankelijk van andere mensen. Nee, zolang jouw auto maar start, kun je op een onbeperkte manier van de auto gebruik maken. Dat is volledig anders als je een auto met andere mensen gaat delen. In dat geval ben en blijf je afhankelijk van andere mensen.

Reden 2: keus uit veel soorten auto’s

Ben je begaan met het milieu? Dan kun je op dit moment voor een elektrische auto kiezen. Ben je een grote liefhebber van mooie auto’s? Dan kun je op dit moment ook nog voor een fraaie auto met een atmosferische motor kiezen. Met andere woorden: voor iedereen is er wel een perfecte auto te vinden in het huidige aanbod.

Reden 3: je kunt de kosten omlaag brengen

Rijd je op dit moment in een oude auto? Dan krijg je met de nodige kosten te maken. Door een nieuwe auto te kopen, kun je deze kosten weer omlaag brengen. Zo kun je een nieuw autoverzekering bij Aegon afsluiten en hoef je ook niet al te veel geld opzij te zetten voor onderhoud en reparaties.